Antti Immonen (s.1973)

Antti Immonen on kuopiolainen kuvanveistäjä, joka on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta vuonna 1997. Immosen teokset rakentuvat usein pienistä osasista huolellisen käsityön kautta. Teokset ilmentävät taiteilijan kiinnostusta luonnontieteisiin ja tieteiskirjallisuuteen sekä luonnon, ihmisen ja teknologian välisiä suhteita. Teosten materiaaleina ovat pääasiassa teräs, puu, pultit ja mutterit.

”Tavoittelen veistosta, joka ei ole staattinen blokki vaan jotain vapaampaa. Haluan veistosteni olevan selkeitä objekteja, muttei kuitenkaan visuaalisesti pysähtyneitä vaan barokkisen dynaamisia ja kimurantteja.”

”Teokseni eivät ole havaintoja luonnosta vaan ikään kuin kuvia sellaisesta naturalistisesta ajattelusta, jossa kaikki maailmassa käsitetään luonnoksi.”

M_itä? Nykytaiteen biennaalissa nähdään teossarja Signaaleja singulariteetista. Ajatuksena on tutkia taideteosten avulla miltä meidän silmissämme näyttäisi, jos tulevaisuudessa dystopian sijaan toteutuisikin utopia, josta saisimme nykypäivään pieniä materiaalisia näytepaloja. Teoksen osat ovat ikään kuin aikakoneella tähän päivään siirrettyjä tulevaisuuden utopian fragmentteja, jotka näyttäytyvät meille käsittämättöminä objekteina. Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto on tukenut teoksen toteutusta.

www.antimoni.fi

Kuvat: Harri Heinonen, © Antti Immonen, Kuvasto ry, Harri Heinonen ja Mikkelin taidemuseoSignaali I, Teossarjasta Signaaleja singulariteetista, 2021, ruostumaton teräs ja nylon, Mikkelin taidemuseo

Signaali II, Teossarjasta Signaaleja singulariteetista, 2021, vaahtomuovi, kumi ja sähkömoottori, Mikkelin taidemuseo                                                         

Signaali III, Teossarjasta Signaaleja singulariteetista, 2021, maalattu teräs, linja-autopysäkin katos        

Signaali IV, Teossarjasta Signaaleja singulariteetista, 2021, ruostumaton teräs ja nylon, graniittitalon kulma

Signaali V, Teossarjasta Signaaleja singulariteetista, 2021, maalattu teräs, rautatien ylikulkusilta             

Signaali VI, Teossarjasta Signaaleja singulariteetista, 2021, maalattu teräs, entinen aluehallintovirasto

Signaali VII, Teossarjasta Signaaleja singulariteetista, 2021, maalattu teräs, Mikkelin Forum Oy, Hallituskadun puoli