Valokuva Mikkelin taidemuseosta

Mikkelin taidemuseo

Järjestyksessään toinen M_itä? Nykytaiteen biennaali on esillä Mikkelin taidemuseossa 12.6.-10.10.2021. Biennaali esittelee ammattitaiteilijoita Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilta. Biennaalin pääkuraattorina on kuvataiteilija Jani Leinonen.

M_itä? Nykytaiteen biennaalin toteutustavassa etsitään aina jotain uutta. Mikkelissä M_itä? 2021 Nykytaiteen biennaali laajentuu taidemuseon seinien ulkopuolelle osaksi katukuvaa ja julkisia tiloja. 

Biennaalin 2021 teema:

"Tällä hetkellä sekä media että poliittinen kenttä oikealta vasemmalle keskittyy viesteissään korostetusti dystopioihin ja uhkakuviin. Kuulemme, kuinka tuore väestöselvitys kertoo, että Savon väkiluku tulee pienenemään yli 15%, ja kuinka suuret alueet Suomesta tulevat näivettymään, ilmastonmuutos pakottaa meidät luopumaan paljosta, ellei maailmanloppua tule. Meitä puhutellaan pääasiassa pelkojen ja huolien kautta, ja muistutetaan mikä tulevaisuudessa menee pieleen ja miten epävarmalta tulevaisuus näyttää. Dystopian vastakohta on utopia, jossa ongelmille on keksitty ratkaisu ja parempi maailma on syntynyt. Toivoisin, että tässä näyttelyssä taiteilijat, kuvittelisivat ilman rajoituksia, millainen olisi meidän unelmien tulevaisuus. Miten meitä vaivaavat ongelmat on ratkaistu ja miten se näkyy turvallisuuden tunteena ja parhaana mahdollisena maailmana.”

M_itä? - Nykytaiteen biennaalin 2021 taiteilijat ovat Jaakko Autio, Emma Fält, Reetta Gröhn-Soininen, Marjo Hallila, Antti Immonentyöryhmä Unski Immonen ja Väinö Makkonen, Ville Löppönen, Jaana Partanen, Antti Rönkä, Hanna Vahvaselkä, Iida Valkonen ja Tarja Wallius.

Yleisöopastukset näyttelyyn järjestetään Mikkelin taidemuseolla keskiviikkoisin kello 11.00 ja perjantaisin kello 14.00 13. elokuuta saakka. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. HUOM! 30. heinäkuuta ei ole opastusta. 

Lisätietoja:

Paula Hyvönen, amanuenssi, Mikkelin taidemuseo
paula.hyvonen(at)sivistys.mikkeli.fi
040 129 4957

Marja Louni, intendentti, Kuopion taidemuseo
marja.louni(at)kuopio.fi
044 718 2639

Pauliina Kaasalainen, intendentti, Joensuun taidemuseo
pauliina.kaasalainen(at)joensuu.fi
050 341 9502


Mikkelin taidemuseo
Maaherrankatu 18-20
Kauppakeskus Akseli, 2 krs.
50100 Mikkeli