Jaakko Autio (s.1981)

Jaakko Autio on Teatterikorkeakoulusta vuonna 2013 valmistunut teatteritaiteen maisteri ja äänisuunnittelija, joka työskentelee laaja-alaisesti teatterin ja installaatioiden parissa. Helsingissä asuva Autio on viettänyt lapsuutensa Afrikassa ja lapsuusvuodet ovat vaikuttaneet taiteilijan tapaan hahmottaa todellisuutta ja luoda taidetta.

”Töissäni minua kiehtoo ihmisen suhde toiseen. Tämä toinen voi ilmetä eri muodoissa ja voi olla toinen ihminen, toinen aika tai toinen maailma. Minua kiehtoo toiseutta kohti meneminen ja löydetyn rajapinnan luona viipyily. Kun tuttu ja vieras hankautuvat vastakkain, syntyy uutta ajankohtaista tietoa siitä, keitä me olemme ja miltä olemassaolo tuntuu.”

M_itä? Nykytaiteen biennaalissa esillä oleva Äänen aika -teos on toteutettu yhteistyössä Nomad Vocals -kuoron kanssa. Teoksessa näyttelyteeman mukainen paras mahdollinen tulevaisuus löytyy keskinäisestä kuuntelusta. Teoksessa näyttelyvieras pääsee kulkemaan kuoron sisällä, joka muodostuu 16 kaiuttimesta ja erillisestä lauluäänestä.

www.jaakkoautio.com 

Kuvat: Harri Heinonen, ©Jaakko Autio, Kuvasto ry, Harri Heinonen ja Mikkelin taidemuseo

Jaakko Autio  Äänen aika, 2021, ääni-installaatio, yhteistyössä Nomad Vocals -kuoron kanssa

Jaakko Autio
Äänen aika, 2021, ääni-installaatio, yhteistyössä Nomad Vocals -kuoron kanssa