Marjo Hallila (s.1969)

Marjo Hallila on valmistunut taiteen maisteriksi Varsovan kuvataideakatemiasta vuonna 2017 ja Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Sörkänmäellä Keski-Suomessa. Hallila on erikoistunut kokeelliseen nykygrafiikkaan ja abstraktiin maalaukseen, rinnalla kulkevat myös valokuvaus ja salainen rakkaus, julistetaide.

”Monialainen työskentely on taiteeni voimavara ja elinehto: keskenään risteävät prosessit saavat vaikutteita toisistaan, tukevat, haastavat ja kyseenalaistavat toisiaan. Työskentelen jatkuvassa vuorovaikutuksessa materiaalien ja ympäristön kanssa. Tekemiseni taustalla on kysymys olemisen ja olemuksen käsitteiden hahmottamisesta.”

M_itä? Nykytaiteen biennaaliin tuleva teos on julistesarja, joka muistuttaa ihmisen pohjimmaisesta hyvyydestä. Julisteet ovat vilpittömiä julkilausumia kauniiden ja hyvien asioiden puolesta paremman tulevaisuuden kuvittelemiseksi. Ne antavat toivoa ja rohkaisevat ajattelemaan, unelmoimaan ja toimimaan paremman tulevaisuuden tavoittelemiseksi. Teos tulee osaksi kaupunkiympäristöä ja ihmisten jokapäiväistä elämää. Taiteilijan toiveena on, että julistetaide toimisi edelleen luontevana osana keskustelevaa kaupunki- ja kyläkulttuuria. Taiteilija on saanut tukea Taiteen edistämiskeskukselta.

www.marjohallila.com

Kuvat: Harri Heinonen, © Marjo Hallila, Kuvasto ry, Harri Heinonen ja Mikkelin taidemuseo


Marjo Hallila
Julisteita tulevaisuudesta, 2021, paperijulisteet, Mikkelin  taidemuseo

Marjo Hallila
Julisteita tulevaisuudesta, 2021, paperijulisteet, tori

Marjo Hallila
Julisteita tulevaisuudesta, 2021, paperijulisteet, Kirkkopuisto