Työryhmä Unski Immonen (s. 1981) ja
Väinö Makkonen (s.1982)

Työryhmä Immonen–Makkonen on kotoisin Varkaudesta. Unski Immonen on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2015 ja Taidekoulu Maasta vuonna 2011. Hän työskentelee poikkitaiteellisesti maalauksen, valokuvan ja maalausanimaatioiden parissa.

Väinö Makkonen on teatteri-ilmaisun ohjaaja, luokanopettaja ja räp-muusikko, joka toimii musiikin lisäksi soveltavan teatterin ja yhteisötaiteen parissa.

“Teoksissa pohdimme suhdettamme historiaan, toisiin ihmisiin ja luontoon. Oleellista teoksissa on ajan ja paikan päällekkäisyys. Yhdistämme historiallisia tapahtumia ja mytologioita lähihistorian ja nykypäivän tapahtumiin.”

Mikkelissä työryhmältä on esillä Metsäkansaa-projekti. Se koostuu kaupunkiympäristöön sijoitetuista lisätyn todellisuuden teoksista (AR), joiden takaa paljastuu Unski Immosen digitaalista taidetta sekä Väinö Makkosen yhteiskunnallista räppiä ja runoutta. Teokset perustuvat löyhästi Varkauden historiaan ja valokuvaaja Ivar Ekströmin (1891–1971) ottamiin valokuviin.

Tärkeintä teoksessa ovat kirjoittamattomiin sääntöihin tai sanattomiin sopimuksiin pohjautuvat tarinat. Teos pohtii yhteiskunnallisia, ajasta ja paikasta riippumattomia jännitteitä ja kuvaa historian sattumanvaraisia polkuja.

Unski Immonen on saanut tukea Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahastolta ja Kuvasto ry:ltä.

https://unski.myportfolio.com

https://tiovaeno.weebly.com

Kuvat: Harri Heinonen© Taiteilijat, Kuvasto ry, Harri Heinonen ja Mikkelin taidemuseo


Metsäkansaa, 2021, kollaasi vanerille, AR-teos, Mikkelin taidemuseo

Metsäkansaa, 2021, kollaasi vanerille, AR-teos, Naisvuori

Metsäkansaa, 2021, kollaasi vanerille, AR-teos, sataman leikkipuisto

Metsäkansaa, 2021, kollaasi vanerille, AR-teos, tori

Metsäkansaa, 2021, kollaasi vanerille, AR-teos, Sodan ja Rauhan keskus Muisti / Päämajamuseo

Metsäkansaa, 2021, kollaasi vanerille, AR-teos, rautatieaseman kävelysilta Porrassalmenkadun puoli