Hanna Vahvaselkä (s.1973)

Hanna Vahvaselkä on valmistunut kuvanveistäjäksi Kuvataideakatemiasta vuonna 1999 ja kuvataidekasvattajaksi Aalto-yliopistosta vuonna 2019. Hän asuu ja työskentelee Mikkelissä. Hanna Vahvaselkä tekee puusta suuria reliefimäisiä teoskokonaisuuksia. Puu on paitsi teosten konkreettinen materiaali, myös osa teosten käsitteellistä sisältöä esimerkiksi ylisukupolvisten merkitysten ja metsäekologiaan liittyvien kysymysten kautta. Teoksissaan taiteilija käsittelee usein muistoja, muistamisen tapoja ja henkilökohtaisten muistojen suhdetta kollektiiviseen muistiin.

”Viime vuosina olen päivittänyt suhdettani materiaan, materiaaleihin ja työtapoihini. Teokseni ovat osittain irronneet raameistaan, vyöryneet tilaan ja saaneet sisäänsä liikkuvaa kuvaa tai ääntä. Uusimmassa teossuunnitelmassani olen alkanut jopa liukua kohti aineettomuutta.”

M_itä? Nykytaiteen biennaalissa hänen teoksensa on koettavissa ja osallistuttavissa Pursialan hiidenkirnun viereisessä puistossa. Työskentelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Teoksen valmistumista voi seurata www.monumentit.kuvat.fi
Taiteilija on paikalla puistossa seuraavasti: 12.6.-4.9. ti-la klo 10-17, la 18.9. klo 10-17, 21.9.-30.9. ti-la klo 10-17, 1.10.-9.10. ke-la klo 10-17.

https://vahvaselka.kuvat.fi/

Kuvat: Harri Heinonen, © Hanna Vahvaselkä, Kuvasto ry, Harri Heinonen ja Mikkelin taidemuseo


Kohtaamisia, 2021, puu, video, Mikkelin taidemuseo

Kohtaamisia, 2021, Pursialan hiidenkirnu.
Teos oli osallistava taiteellinen interventio ja rakentui Pursialaan, hiidenkirnun viereiseen puistoon yhdessä yleisön kanssa.

www.monumentit.kuvat.fi