Tarja Wallius (s.1959)

Tarja Wallius on Kuopiossa asuva tekstiili- ja kuvataiteilija, joka on valmistunut Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemiasta vuonna 1992. Monissa töissään Wallius käsittelee havaintojaan ja kokemuksiaan useilta Afrikkaan suuntautuneilta matkoiltaan. Taiteen lähtökohtana ovat ihmisten väliset suhteet, naisena oleminen, ympäristöasiat ja kulutuksen jatkuvaan kasvuun kohdistuva kritiikki. Myös sosiopoliittiset aiheet ovat hänelle tärkeitä. Taideteokset on valmistettu kierrätysmateriaaleista ja niissä on käytetty käsityötaiteen tekniikoita, muun muassa punontaa ja käsin ompelua.

Mikkelin taidemuseossa on esillä Rakkauden meri –  the Sea of Love -installaatio. Siinä pohditaan, voisiko maailma hukkua rakkauteen roskan sijasta. Installaation äänimaiseman suunnitteluun ja toteutukseen on osallistunut myös Simo Horsmanheimo.

”Rakkauden meri -installaatio koostuu isosta altaasta, jossa on lähes 200 sydäntyynyä – yhtä paljon kuin maailmassa on itsenäisiä valtioita. Rakkauden mereen voi upottautua rauhoittumaan ja nauttimaan erilaisista veden ja rakkauden äänistä.”

Taiteilija on saanut tukea Kuopion kaupungilta.

www.tarjawallius.fi

Kuvat: Harri Heinonen, © Tarja Wallius, Kuvasto ry, Harri Heinonen ja Mikkelin taidemuseo


Rakkauden meri – The Sea of Love, 2021, installaatio (sydäntyynyt, ääni), Mikkelin taidemuseo