Haku M_itä 2021 -biennaaliin

Järjestyksessään toinen M_itä? Nykytaiteen biennaali avautuu kesällä 2021 Mikkelin taidemuseossa. Biennaaliin haetaan uusia teoksia ja teoskokonaisuuksia ammattitaiteilijoita Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilta. Biennaalin pääkuraattorina toimii kuvataiteilija Jani Leinonen.

"Tällä hetkellä sekä media että poliittinen kenttä oikealta vasemmalle keskittyy viesteissään korostetusti dystopioihin ja uhkakuviin. Kuulemme, kuinka tuore väestöselvitys kertoo, että Savon väkiluku tulee pienenemään yli 15%, ja kuinka suuret alueet Suomesta tulevat näivettymään, ilmastonmuutos pakottaa meidät luopumaan paljosta, ellei maailmanloppua tule. Meitä puhutellaan pääasiassa pelkojen ja huolien kautta, ja muistutetaan mikä tulevaisuudessa menee pieleen ja miten epävarmalta tulevaisuus näyttää. Dystopian vastakohta on utopia, jossa ongelmille on keksitty ratkaisu ja parempi maailma on syntynyt. Toivoisin, että tässä näyttelyssä taiteilijat, kuvittelisivat ilman rajoituksia, millainen olisi meidän unelmien tulevaisuus. Miten meitä vaivaavat ongelmat on ratkaistu ja miten se näkyy turvallisuuden tunteena ja parhaana mahdollisena maailmana.”

Haku sulkeutuu 16.2.2020 klo 16.

Lisätietoa: https://www.mitabiennaali.fi/fi/biennaali/mikkeli 

Täytä alla olevan hakulomakkeen kentät huolellisesti ja liitä mukaan 3-5 referenssikuvaa (JPEG-muodossa, maksimikoko 1 megatavu per tiedosto).

Linkki Henkilörekisteriselosteeseen (pdf)